Bliv den bedste dig
Lavt selvværd er en udfordrende tilstand, hvor individet oplever en vedvarende negativ vurdering af sig selv.
Det afspejler en mangel på tro på egne evner, værdi og ret til lykke. Dette kan føre til selvkritik, usikkerhed og undervurdering af ens præstationer.
Lavt selvværd kan stamme fra tidlige livserfaringer, kritik eller manglende anerkendelse.
Det påvirker ofte mentalt velvære, relationer og livsudfoldelse. Behandling og støtte, såsom terapi, fokuserer på at udfordre negative selvopfattelser, styrke selvaccept og fremme sunde coping-strategier for at opbygge et mere positivt og nærende selvværd.
Kognitiv terapi er en effektiv tilgang til at håndtere lavt selvværd ved at udforske og udfordre negative tankemønstre og overbevisninger.
Terapeuten samarbejder med klienten for at identificere destruktive tanker om sig selv og udfordre dem ved at fremhæve styrker og ressourcer.
Gennem terapiforløbet lærer individet at genstrukturere negative selvopfattelser og udvikle mere realistiske og positive syn på egne evner og værd.
Kognitiv terapi involverer også arbejde med adfærdsmæssige mønstre og hjælper klienten med at opbygge sunde strategier til at håndtere udfordringer. Dette styrker selvopfattelsen og fremmer et mere positivt og sundt selvværd.